feminografii.ro Web analytics

Ballet dreams

Ballet dreams

Ballare – a dansa. Balet – artă, graţie, atitudine, studiu, postură, eleganţă, armonie, zbor…

A fi cât mai aproape de perfecţiune, cât mai aproape de marile scene ale lumii, sunt visuri ale multor balerini, de pretutindeni.

Uneori, la generaţii distanţă, visurile coincid.

„Cred că mama mi l-a trimis pe Attilla.” Pierderea mamei a fost grea,  mai ales că nu se afla în ţară, dar la 40 de zile după aceea,  Angela, balerină din Cluj, dansa pe scenele din Italia, când l-a cunoscut pe el. De parcă mama ar fi vrut să-i trimită, de dincolo de timp şi spaţiu, alinare.

Baletul a fost cel care i-a unit pe Angela şi Attilas-Akilas Silvester (balerin, coregraf şi regizor)  şi continuă să fie liantul dintre ei, până când, într-o bună zi se vor reîntâlni. Până atunci, visul Angelei este mai presus de ea.

„Sunt foarte mulţi copii talentaţi, în România, în Grecia, pe care părinţii nu îi pot ajuta să-şi aprofundeze studiile de balet. Eu vreau să ajut copiii care fac balet, pentru că este nevoie de balerini talentaţi. După ce a murit Attila, întâmplarea a făcut să intru în contact cu o doamnă de la o fundaţie din Canada, balerină şi ea, care a fost de acord dedice concursul anual de balet pe care îl organiza lui Attila şi să creeze o bursă de studii în memoria lui. Aşa a început să se organizeze concursul  Attilas-Akilas Silvester International Ballet Competition for Young Talents and Groups , din 2011. Orice tânăr pasionat de balet se poate înscrie la concurs şi poate primi bursa de studii la National Ballet School of Canada, dacă este ales câştigator. Nivelul este ridicat, sunt mulţi tineri talentaţi care participă.  ”

A 14-a ediţie a acestui concurs de balet este în plină desfăşurare acum în Italia, între 8-10 martie la Pietra-Ligure, provincia Savona şi  15-18 martie la Ginosa, provincia Taranto. Printre concurenţi se află şi copii talentaţi din România. Visurile unor tineri balerini se vor împlini astfel, cu sprijinul fundaţiei non-profit Vancliffen Arts, al cărei director artistic este Amelia Wanderlingh, iar Angela Tecaru Silvester- membru onorific şi membru al juriului în cadrul concursului.

Sunt momente când visul altora devine visul nostru. Visul Angelei nu mai este doar al ei, ci este un vis care, odată realizat, va ajuta mai mulţi tineri balerini talentaţi să-şi desăvârşească studiile. Attilas Akilas Silvester Interballet este fundaţia creată la Cluj de Angela, pentru ca talentul balerinilor să nu se piardă.

Acest dar universal care este talentul merită să fie admirat şi cultivat, spre bucuria tuturor.

Mai multe informaţii despre concurs şi aplicaţie la adresa Vancliffen Arts Foundation: www.vancliffenartsfoundation.org/vancliffen/attilas-akilas-silvester-scholarship.

Attilas-Akilas Silvester

 

Attilas-Akilas Silvester, Diana Ferrara – étoile la Opera din Roma, Radu Ciucă – prim balerin la Opera Română din Cluj, Angela Tecaru Silvester.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *